27. feb. 2007

Martin Strel Amazonski

Martin Strel se vpisuje v klub naših političnih lažnivcev. Niti trudi se ne, da bi bile laži vsaj na prvi pogled verjetne. Pa poglejmo, kaj je izračunal naš neznani obiskovalec, katerega preprosto in logično razlago smo prejeli po elektronski pošti.

Če je vrli Martin Strel drugi dan preplaval res 121 kilometrov (prejšnji dan ''samo'' 102 km) v dvanajstih urah, to pomeni, da je na uro opravil deset kilometrov.
Primerjava: na tekmi za svetovni pokal v daljinskem plavanju je 4. februarja v argentinskem Santa Feju na reki Rio Coronda Bolgar Petar Stojčev 57 km tekmovalno preplaval v sedmih urah, 29 minutah in 30 sekundah.
Strel bi pometel s konkurenco svetovnih plavalcev, ki so se udarili za nagrado 13.000 dolarjev, saj bi enako razdaljo preplaval v petih urah in 42 minutah.

Njegova hitrost je namreč matematično impozantna: v eni minuti preplava 166 metrov in nekaj centimetrov poleg. Če obrnemo v bolj razumljivo številčno vrednotenje njegovega plavanja, je Strel drugi dan svojega plavanja po Amazonki v eni sekundi preplaval dobrih 2,7 metra oziroma bi 50-metrsko razdaljo preplaval v 17,99 sekunde in tak tempo zdržal kar polovico dneva!

Svetovni rekord na 50 metrov v prostem slogu je 6. junija 2000 v Moskvi postavil ruski plavalec Aleksander Popov z rezultatom 21,64. Po plavanju je bil utrujen za umret, naš Strel pa bo tako nadaljeval še dobra dva meseca. Vsak dan!

Sicer pa vemo, da ga je pred časom v bazenu nažgal celo ne preveč vitki Sašo Hribar.

Kdo ima koga za norca v dolini Šentflorjanski, ni več vprašanje!