22. nov. 2006

JJ in njegovi lakaji

JJ in njegovi lakaji so vedeli, da bodo bitko za Ljubljano, s tem pa tudi za absolutno diktaturo, izgubili. Zato so se v predvolilnem boju posluževali (pa tudi v povolilnem se jih bodo) različnih metod, s katerimi so želeli onemogočiti glavnega kandidata. In več kot 63 % prebivalcev Ljubljane, ki smo ga izvolili. Metode so bile različne, tokrat pa poglejmo dve medijski, na las podobni tistim, ki jih je svet premierno in v potankosti predstavil dr. Goebbels. V 2. svetovni vojni, da ne bo pomote.

Na Smetnjaku se jasno in glasno sprašujemo:

1. Je JJ več kot 60 odstotkom prebivalcev Ljubljane, ki smo izvolili Zorana Jankovića, napovedal vojno? Tudi glede na mestni proračun, ki ga je znižal za 15 odstotkov.

2. Ali bomo morali Ljubljančani do svojih pravic z vaškimi stražami, blokadami in drugimi metodami, ki jih JJ te dni legalizira na področju Dolenceljnov?

3. Se bo v Sloveniji našel kdo, ki bo po legalnih in pravnih poteh preveril zakonitost/ustavnost določila, po katerem je odjemalec električne energije tudi odjemalec vladne televizije?

4. Kako se brez ureznin obrijejo generalni direktor TV Slovenija in njegovi podložniki, če se med britjem ne gledajo v ogledalo. Ali pa jim vendarle ni nerodno in si že pred zajtrkom pokvarijo dan, ko uzrejo svojo invalidno pojavo.

5. Se je minister Zver zmotil, ko je odstopil z mesta predsednika komisije, namesto da bi – mnogo bolj higienično, odstopil z mesta ministra?

Odlomek iz odličnega prispevka V. Miheljaka:

"… poleg številnih drobnih navijaških in nekorektnih posegov sta zaznamovala dva precedensa brez primere. In prvi je bil vezan na projekt zaustavljanja Jankovića. Namreč, nesporno za volilno kampanjo načrtovano draft verzijo revizijskega poročila so oblikovali kot središčno temo svojih splošnih informativnih blokov.
Tako so v četrtek pred volitvami povabili v Odmeve odvetnika Zdolška, ki je s prozornimi motivi zabijal nož v hrbet svojega klienta. Vloga nacionalne televizije je bila več kot umazana, saj je propagandni manever predstavila kot načrtovano soočenje odvetnika Zdolška z županskim kandidatom. Jasno je, da se županski kandidat predzadnji dan kampanje ne more na javni televiziji prepirati s »svojim« odvetnikom o obtožbah, ki jih prinaša non-paper revizijske hiše. A to sploh ni najhuje. Gledalcem so rekli, da se Janković ni želel udeležiti soočenja, niso pa povedali, da so ga poklicali uro pred začetkom oddaje in so tako zavestno zavajali gledalce.
A kar je najbolj sprevrženo, kandidat ob doslednem spoštovanju uradno sprejetih pravil predvolilne kampanje sploh ne bi smel nastopiti v oddajah zunaj predvidenih volilnih blokov. Ali bo po tem ekscesu še kakšen klient najel odvetnika, ki javno nastopa v orkestrirani kampanji, se bosta morala vprašati predvsem Zdolšek in stanovsko združenje, ki je utrpelo izjemno škodo. Manipulacije javne televizije, ki je ne izbirate, ampak z obvezno naročnino ona izbere vas, pa so seveda absolutno nedopustne. Še zlasti, če se ponavljajo.
In v petek pred drugim krogom, se je v kampanjo vključila še bolj grobo in manipulantsko. Tako so za zaključek predvolilne tekme v TV Dnevniku pripravili pregled letošnje kampanje, izjave politikov, ki podpirajo tega ali onega , celotni blok pa je povezovalo komentiranje Milana Zvera. Da, minister vlade in član SDS je kot kakšen politični analitik ocenjeval kampanjo, nastope politikov, korektnost itd. Česa takega si nacionalka, odkar pokriva volilne kampanje, še ni privoščila …"


(odlomek; Ej, demokracija, kva dogaja?, Vlado Miheljak, Dnevnik, 22.11.2006)