20. nov. 2006

Gospod Thomas Hammarberg


Gospod Thomas Hammarberg je tisti komisar Sveta Evrope za človekove pravice, ki je obiskal Slovenijo. Da vidi, kako složno, srečno in zadovoljno živimo Slovenceljni (hvala Svetlana!). V ekološko, pa tudi sicer vse bolj čisti domovini.

Gospod Hammarberger je med drugim ugotovil: “… Že sam položaj , ki je nastal v Ambrusu, je bil popolnoma nesprejemljiv. Družina v bistvu ni prostovoljno zapustila domov …”
- J.J. mu odgovarja, da so problemi nastali že za časa prejšnje vlade. S preizkušeno floskulo, ko zmanjka argumentov. Potem v prve bojne vrste nahujska še klenega nacista Jelinčiča, ki z govorniškega odra vse pogosteje spominja na brkatega vzornika.

Gospod Hammarberger nadalje ugotavlja: “… Pri tem mislim na politike iz vseh političnih spektrov, na Cerkev, ki do zdaj ni rekla še nič, a bi morala med prvimi kaj povedati. Problem namreč ne bo kar sam od sebe izginil …”
- Pa se je sestala Škofovska konferenca. In izdala pisna navodila za svoje dušne pastirje na terenu. Mene bi v bistvu bolj zanimala njena ustna navodila.

Gospod Hammarberger pa nadaljuje: “… Slovenija je konvencijo o človekovih pravicah prevzela v svojo zakonodajo in tako je s preselitvijo kršila tudi svojo zakonodajo …”
- J.J. ga je v enem od televizijskih nastopov skušal devalvirati, tako da je omenil “komisarja za človekove pravice Romov”. Je to napoved novih komisarjev za človekove pravice Židov, Srbov, Hrvatov, Madžarov, hendikepiranih, drugačemislečih ali pa mislečih na sploh. Vseh vendar ne gre zmetati v isti vlak, ki (od)pelje na jug.

Gospod Hammarberger za (tokratni) konec ugotavlja: “… Absolutno se ne strinjam s kritiko ombudsmana Matjaža Hanžka. Je tudi ne razumem. Zakaj pa ne bi smel opozarjati, saj je neodvisen organ? Vlada mu ne more predpisovati, kako naj se odziva na pojave v družbi …”
- Kar velja za vlado, očitno ne velja za njenega predsednika. Ta še naprej govori o narodni izdaji. Vse ostalo opravijo preverjeni jurišniki.

SLOveNia. Kako grozeče to zveni.

na fotografiji ni gospod Hammarberg, niti prizor z nogometne tekme; na fotografiji je detajl osvoboditve Ambrusa, novembra 2006